Tuesday, November 10, 2009

Alhamdulillah.........

Diploma Sains, merupakan satu pentas bagi pelakon2 saintis untuk memainkan watak sementara sebagai persediaan untuk memainkan watak yang sebenarnya bila tiba masanya... Maksud watak yang sebenarnya di sini adalah samada sebagai seorang,Doctor, Saintis, Arkitek, Pendidik, Jururawat, Dentis, Engineer, Archaeology dan apa2 jak watak yang berkaitan dengan Sains...

Saya merupaka salah satu watak dalam drama pementasan itu, kejayaan drama itu bergantung kepada pembawaan watak sementara itu bagi setiap pelakon2 yang terlibat. Tahun ini adalah pengembaraan terakhir dalam sesi pementasan drama saya di UiTM Sabah ini, genap 15/11/2009 saya dan rakan saya akan melalui pengembaraan yang baru (mungkin watak yang berlainan atau sill ngan watak yang sebelum ini tetapi sedikit berbeza dengan pembawaannya).

Tadi adalah script yang kedua terakhir yang telah kami mainkan di atas pentas didalam dewan yang penuh dengan pelakon2. Script untuk pementasan drama untuk hari ini merupakan salah satu script yang agar sukar untuk di sebatikan di dalam diri ini (maksudnya untuk menghafalnya, memahaminya dan sebatikannya dalam jiwa) . Tapi apa2 pun, kami semua dapat melakukannya dengan jayanya walaupun ada sedikit kekuranagn pada persembahan tadi.

Dengan berakhirnya drama pada hari ini, maka sedikit beban dapat dikurangkan... Hanya perkataan "Alhamdulillah" yang menjadi penutup bagi kesudahan bagi drama pementasan tadi. Tetapi masih ada satu script lagi yang kami ada untuk di baca + fahami + hafal + jiwai dengan tujuaan dapat melakonkannya dengan Cemerlang, Gemilang dan Terbilang pada masa persembahan yang akan datang.

Anyway, sebagai salah sorang pelakon, saya mengambil kesempatan ini untuk wish GOOD LUCK to all of the pelakon2 yang terlibat untuk drama pementasan yang akan datang.. Gambate!!!!

Sunday, November 8, 2009

Hari Paling Kosong

Hari nee, erm erm entah nak cakap cam na... Hari selasa nee ada paper Biology, tapi saya langsung belum sentuh lagi subject tuu.. Sepatutnya hari nee saya mula dah proses membaca + memahami + menghafal + mengulangi, tapi entah napa hari nee saya rasa hari paling kosong bagi saya.. Maksud saya, hari nee saya free and tak da pa2 activity yang di plan tapi saya langsung tak gunakan masa tuu untuk belajar (blogger pandai di update tapi preparation exam tidak terupdate.. apa nak jadi nee..)

Jadi malam nee saya plan nak study, InsyaAllah.. Esok kena struggle belajar, X Facebook, X internet and X relaxing.. Gambate is just the word that can push me forward...

Ada 11 hari lagi saya kat UiTM Sabah nee, then saya akan menempuhi hidup dan cabaran baru.. Apa2 pun saya just wish yang terbaik untuk semester nee, begitu juga dengan kawan2 seperjuangan..

Saturday, November 7, 2009

Keep Hoping..

Semua orang nak yang terbaik dalam hidupnya. Betul tak??? Ada sesiapa di luar sana yang tak nak??

Hari nee saya ada MUET exam (reading, writing and listening exam), jadi saya bersiap jam 6.15am coz nak gerak ke SMK Badin Tuaran jam 7.00am. Exam MUET tuu start jam 8.00am til 12.00pm, seperti besa kalau tak da sarapan mesti raya loya kat dalam keta... Rasa nak muntah pun ada + pening, kalau di fikirkan macam mana lah nak buat yang terbaik kalau badan pun tak sudi kan.. hehehe, tapi syukurlah kat sana sumenya ok..

Paper first start, 8.00am -----> 9.00am -----> 9.30am.. Time's up, rasa lega juga lepas jawab tuu coz tak rasa yang soalan tuu susah sangat.. Syukurlah... Benda yang sama berlaku dengan exam writing and listening. Time writing tuu saya ada sedikit blur ngan soalannya, tapi syukurlah di jawab juga sedaya upaya..

Habis jak exam tuu, sempat juga ame satu pic sebagai kenangan kat SMK Badin tuu sebelum gerak g makan kat pekan Tuaran.. hehehe.. Nee lah yang ame Muet kat sana tuu.

Anjula, Putri, Mary, JC, Elda and Me (snaping pic)

I would like to say thanks to all of them coz help me.. LOVE YOU ALL..

MUET is over and i just can pray that i'll get the best grade for that.. Hoping is the last thing that u can do after everthing is over..

Keep Hoping

Friday, November 6, 2009

Hari kepelbagaian

Hari nee banyak saya dan kawan buat.. Sebab tuu saya katakan hari nee adalah "Hari kepelbagaian"..

Hari nee saya bangkit awal sikit (dalam jam 3.45am), roomate saya yang kejutkan saya (TQ Jalie).. Syukurlah saya dikejutkan kalau tak, tak terbaca habis bab ETR pagi tadi, erm erm erm... Cakap pasal ETR, pagi tadi jam 8.30 til 11.30am adalah exam untuk paper ETR (Fundamental of Entrepreneurship subject). Malam semalam saya tido awal sikit coz nak rehat yang cukup sebelum exam, sebelum tido tuu saya dah set nak bangkit jam 4.00am nak baca habis bab yang belum cover lagi (sikit jer lagi, just bab akhir jer).

Jam 4.00am tuu saya terus bangkit dan capai buku nota saya, baca sambil-sambil mata nak tertutup (etu pun syukurlah nafsu tido tuu dapat dilawan). Jam 7.00am tuu saya g mandi selepas check makanan saya kat Cafe World of FB's Game, sempat lagi ya.. Sebelum gerak, saya sempat post doa untuk kesenangan menjawab paper ETR and kata2 tuk santapan rohani kat FB..

Syukurlah dalam lingkungan 3 jam tuu, doa saya dimakbulkan oleh ALLAH.. i'm so happy coz can answered all the questions, even though there is still 1 or 2 questions that i'm not 100% confident with... Lepas paper, kami rancang nak celebrate besday kawan kami namanya Ruzailah Binti Ali (panggil Jaey jak). Kebetulan hari nee 6/10/09 adalah hari lahir dia.. Then, kami pun beri dia surprise time2 dia and yang len makan kat 1Borneo. Kami buat kejutan tuu after saya and jumardi solat Jumaat.. Tersangatlah enjoy kami kat sana..

Nak tahu apa kami buat?? erm, pastinya makan + bergambar2 + video...

Nee dia sedikit pic yang diambil..

Happy besday jaey(baju kuning, baju biru tuu ayang namanya)..



Nee lah kwn2 yang celebrate jaey besday..


Ada juga vidoe d ambil.. nee dia..



video


Best oh.. Pas tuu kami p tengok wayang plak, cite yang kami tgk "PHOBIA 2".. Awal2 cite tuu, tak lah best sangat sampai lah part akhir baru cite tuu ada best ckit (etu pun coz ada unsur lawak, tuu yang pecah perut tuu ketawa). Tapi cite hantunya karut belaka lah.. erm, apa2 pun enjoy juga lah hati nee..

Thursday, November 5, 2009

Really, in this world there have a magical words??

Is there something in each word in the music lyric??? For me, each music has its own meaning and the beautiful of its meaning just can be seen by someone that really inspire that song. Like me, hahahhaha.. JOKE..

Seem, there is something with the lyric on "I can walk on water i can Fly".. Even though the lyric is too short and simple but it can bring me to the past.. Awesome rite.. I was wonder if there is such a magical words in this world. But i'm sure yes, there are. Really, in this world there have a magical words..

The magical words are:

la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

i will never be the same again
i will keep on fighting til the end
i can walk on water, i can fly
i will keep on flying til i die

i will never be afraid again
i will keep on fighting til the end
i can walk on water, i can fly
i will keep on flying til i die

la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

la la la la la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

i will never be afraid again
i will keep on fighting til the end
i can walk on water, i can fly
i will keep on flying til i die

la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

la la la la la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la
la la la la la la la la

Then, i wanna say thanks to my frens whom gave me that magical words.. Love u..

Wednesday, November 4, 2009

Tidak seperti dulu lagi

Saya sekadar insan yang diberi jantina sebagai seorang "LELAKI" di muka bumi ini.. Jadi sebagai seorang lelaki pasti mempunyai kelemahan dan kelebihannya sendiri. Saya Mann, diciptakan sebagai seorang yang ada kekurangan dan sedikit kelebihan. Kelebihan yang ada akan terus di asah dan di perindahkan lagi, kekurangan yang sedia ada akan di perbaiki dan di sempurnakan agar kecatatan diri ini tidak begitu ketara.

Dulunya, saya paling tak suka dalam keadaan "BERSENDIRIAAN", sebab saya insan yang takut dengan kesepiaan. Kerana kesepiaan merupakan musuh yang sukar untuk saya elakkan dan mudah untuk memasuki fikiran dan jiwa ini.

Selalunya kawan lah yang menjadi penghalang kesunyiaan itu menghantui diri ini. Thanks to all my FRENS..

Tapi sejak kebelakangan ini, saya selalu bersendiriaan, akan tetapi kesunyiaan itu seakan-akan takut untuk mendekati diri ini.. Apa yang telah berlaku pada diriku?? Ada apa pada diriku sekarang?? Adakah saya cuba untuk melawan perasaan itu?? Adakah hidup ini terlalu sibuk?? Saya rasa tidak.. Saya masih hidup dan menjalankan rutin harian seperti mana yang saya lakukan sebelum ini.. Bau kesepiaan itu mulai tawar pada deria hidu ini, seakan-akan hidung ini tidak mampu untuk menghidu bau kesunyiaan itu. Kawan?? saya mula tidak rasa takut dengan ketiadaan kawan-kawan di sisi.

Saya seakan-akan berubah, saya tidak seperti dulu lagi. Adakah perubahan itu satu kemenangan pada diri ini?? Saya pun tak tahu yang perubahan itu menjadi kemenangan yang kekal atau hanya sementara sahaja pada diri ini. Tapi saya harap ianya kekal sehingga saya dapat mencari teman hidup sehidup semati..


Persoalannya, Kenapa??

Kebelakangan ini jadual makan saya tidak menentu.. Kenapa?
Sebabnya:Masalah duit (tak lah juga), malas nak g cafe ada juga and masalah bangun lewat...
3 minggu yang lalu perut ini senentiasa lapar. Bermulanya bangun awal pagi tuu perut dah mula rasa lapar... Erm, apa nak buat kalau cafe pun buka jam 8am kan. tahan jer lah..

Saya rasa perut ini mudah lapar walaupun dah makan, saya tak tahu apa masalahnya tuu.. ??Blurry??
Saya makan sehari 2 kali jer, etu pun nak tambah lagi.. MayB nak makan sehari 4 kali baru perut nee tak buat hal. Sebelum nee ok jer perut nee biarpun tak makan sehari ataupun sekali sehari.. Persoalannya itulah, KENAPA??

Sekarang nee saya tengah tunggu maggie sedap saya masak. K lah rasanya masak dah tuu.. Nyum Nyum..

Tuesday, November 3, 2009

My stamina not as usual

Today is Tuesday, yesterday is Monday.. hahahaha.
Today i spending my day with:
  • Surfing the internet..
  • Studying ETR
  • Jogging
  • Sleeping
Those are the list of my activities that i did for today.
Surfing + studying + Sleeping = just skip about this activities, my routine.

I just want to share about "jogging" activity. At 4.45pm, i got a masej from Sir Kaf.. "bah jom" then i get my bottle and fill up with a warm water inside it. Actually we already planning going to jogging today last nite, then that's why i'm prepared earlier.

Then both of us move to Likas at 5.00pm, on our way going there the road quite jam.. erm.. "we will reach to our destination around 5.30pm" that is the words that lingers on my mind...
But it's ok, as long we are reach safely.

I was set in my mind to finish 5th round today. when we are reach at Likas's lake, both of us started our mission by walking + chit chat.. hahhaha, Then i make a decision to stop walking after walking around 20m presence. I started jogging leave Sir Kaf behind (coz he want to walk for 1 round before jogging).

1st round over, and starting the 2nd round.. Half of the lake's track, i feel pain at my stomach and make me can't continue my jogging with a speed as before. But, i keep continue my running and i'm stop after finished the 3rd round.

Seem my stamina not tough as usual.. Then i take a rest by sitting on the grass there..
So tired..

For 1 day, if more than that??

Yesterday is the day that i don't like ever..

Why??

You wanna know something about me?? here we go..
I'm kind of people that easily get bored when didn't have a chance to do my routine's activities, is that weird?? Don't think so.. hehehe..

I was planned what i'm gonna to do for my day of yesterday. Lets me list out what was i planned.
  1. At the morning, my frens and I wanna do "study group" but i didn't receive any sms bout that. That means that planning is cancel. if it is happen, I'll spend my time in JPK's Room form the morning till nite. But it is not as planned, then I'm nothing to do for yesterday (not planning yet).
  2. Surfing internet (while studying), just because the study group is cancel then my activity of surfing the internet also the same. But it's OK, because i can do that in my room.

But, what the thing that I can't accept yesterday is the server of uitm was "down".. For whole day, i don't know what the things that going to fill my day.. Was thinking, "studying", "movie", "outing", "sleeping" or "just doing nothing"... That is what I'm was think to do. But non of that can attract my mind.

Luckily, I've a fren that got his own broadband. Then, i was borrow it's laptop to surf the internet. Huh.. At least i did what I'm damn want to do even just for a while..

I can't think what will happened to me if that day will continue for 2 more days or more than that.. Argggggggggghhhhhhhhhhhhh..

That is only for 1 day, if more than that?? I can't answer that Q, either to imagine that damn days.


Monday, November 2, 2009

Raining with a massages

I was woke up at 3.00am today, some of u mayB in puzzle of why me wake up too early rite?? For sure, the reason 4 that is to study + Facebook + "Solat Subuh" + daydream ( but i'm not planing to wake up at this time actually).

The 1st thing that i do while i'm wake up is, checking up my Cafe World (glad that 3 of my menu was cooked that make my level up to level19), 2nd checking my hp's inbox massages (a lot of massages from FB and from 2 girls)..

Raining with a massages just now, so tired to read it all....... huh .........

1st girl: she said that she admire with me
2nd girl: wanna be my GF and call me "syg" rite now.

hahahahaha, i don't know where they got my hp no. But i don't care bout that as long it is doesn't effect my safety. Anyway, i just hope that i can dealing with them and will not make anyone get disappointed with what i'm gonna do..

Sunday, November 1, 2009

What happened??

Today my frens(jumar, fifie and jalie) and me planning to study in the JPK's Room whole day. Then at 12.30pm as planned, we are going to the JPK's Room together with the laptop and notes book for studying.

In the JPK's Room, I was started my studying process with serving the internet. U know for what?? As usual, take care of my Cafe World and my FarmVille.. See, how come i can focus on my study if i pay attention with those games.. Hahahahaha..

Now almost 6.30pm, we are planning to having our dinner in IP together with Cipan. So far, i just cover model 1-6 of 15 for ETR subject and 2 chapter of 8 chapter from Biology subject. hehehehe. Still got a lot to be covered. Soon i'll.

Anyway, the internet connection in here damn slow. My cafe World page still loading, i wonder what happen with my cooked menu.. Argggghh, hopefully it's still in a good condition. hahaha, i worrying on the things that should not be worried with. What the **** i'm.

That's all for now, my stomach needs something to be ate rite now.. Will go out for having our dinner soon. Bye

About me

last night i'm too excited doing a slide show about myself.. almost 6 hours it's takes to be done and finally my effort is repay.
Here we go...


Saturday, October 31, 2009

For tonight

After having my dinner at Cafe, I'm spending my time by enjoying the movie of "Wrong Turn 3.Left For Dead". What a a nice movie, the story about the cannibals that live in the jungle. Where, the story begin when the cops and the prisoner was collided by the cannibal. Then, all of them looking for the way to rescue them self from being eaten up by the cannibals.

While watching that movie i was startled by the action of the cannibals, but it is kind of scare movie that make me not alone for tonight.... The end of this movie, just 3 of them save. But only 1 of 3 is alive (the 2 are dead becoz of money).

That's all for tonight.. Sweet Dream :)

1 Borneo

Pagi tadi saya bangkit jam 10.00 am, then saya sarapan Facebook kejap til jam 12.00pm (itu lah sarapan saya setiap pagi), jam 12.30 pm tu hati mula rasa bosan, perut mula rasa lapar dan fikiran mula bergeliga nak cari idea buat pa.. erm.... tup tup, idea saya datang, erm nak g 1 Borneo lah makan and jalan2.

Lepas tuu apa lagi, saya capai tuala dan g mandi. ahhhh, segarnya mandi tengah hari tuu.. then bersiap, jam 2.00pm saya g Bus Station tuk tunggu bus. Jam 2.10pm bus datang and gerak ke IP ngan yakinya nak ame duit di ATM bank Islam. sekali sampai sana, saya beratur lah kunun d bawah terik matahari tuu.. bila tiba jer giliran saya, PASSWORD ****** saya masukkan and nak kuarkan RM100. Apa yang saya risaukan time Q up tuu berlakulah plak, erm duit tak da lah plak.. apa punya ATM.. arggghhhh..

Duduk kejap kat depan Giant berfikir nak buat pa, time tuu sempat juga pos tentang benda tuu melalui Facebook mobile. Then, saya gerak nak masuk Giant tetiba saya tgk plak RHB ATM sana, punya gembira hati nee.... YEHhhhhhhhhhh.

Then, apa yang d plan diteruskan. Saya sarapan kejap kat KFC IP, Cheesy Wedges and Large Strawberry jadi santapan sementara perut nee.. Lepas makan tuu saya g tunggu bus tuk ke destination seterusnya.

Nasib bek kejap jer menunggu bus tuu. Sampai jer 1B saya terus p tengok wayang pa yang best kat cinema. Saya beli tiket "NINJA MOVIE", then saya g MacD makan Double Cheez Burger and Milo ais sementara menunggu movie start.

Rasa macam len juga jalan sorang2 nee g tengok wayang.. erm apa nak buat teman hidup belum jumpa lagi. Cite pasal teman hidup, time having kat MacD tuu ada lah saya post kat FB via mobile. Bunyinya cam nee "Go out alone, so sad. Any1 want to date with me? Special offer. ;-)"..
Ada juga yang gave a response, hahahaha...

Jam 3 til jam 4.10pm saya dalam cinema tuu, best juga citenya walaupun tak berapa puas hati ngan watak staringnya time tuu.. huhuhuhuhu. then saya jalan2 kejap g fev boutique saya "PADINI and FOS", saja jer nak tengok2 baju. Bukan nak beli pun duit tak der nak buat cam na kan. hehehee..

Jam 5.00pm saya kuar 1B nak balik campus. lama juga tunggu bus kat sana. tapi tak sia2 menunggu ada juga bus datang. then, saya duk d depan laptop and update nee cite.. kalau saya lum sampai g tak kan terupdate blog nee pada masa sekarang nee.. anyway, i love what i've spend my time in 1 Borneo...

After this no more outing, want to study.. Next paper just around the corner.. Gambate

Diriku yang baru

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. dah berapa lama saya tak update blog nee?? erm, saya pun dah lupa. bukannya tak nak, tapi masa dan waktu yang tidak mengizinkan. apa nak buat kan, lets we did what we have to do first..

Lets the important one come first.. That kind of principe that stop me to do so, sounds like serious rite?? hahahaha.

ok here we go.. Almost 3 years i'm spending my time studying in UiTM Sabah, i have received a comment from my frens that i've interviewed before. They are said that "i'm slightly different now compare to the 1st time they are met me", but i'm glad that no -ve comments i heard (i don't know if they are talk behind, who knows?). But it's ok, as long i believed on myself.

i learn a lot from my diploma life in here.. i thought:
  1. How to be such a good fren
  2. How to dress up
  3. How to be leader
  4. How to deal with university's life
  5. How to play Facebook, Tagged, Friendster, Blogger and all kind of IT knowledge.
erm.. no more idea to be wrote for u all read up.. so sad, mayB coz of the time for me and my brain take a rest. Almost 1.30am rite now.. ok see u all on the next story.. Gambate for those who are having a exam..

Tuesday, March 3, 2009

Siri 2: Apa Nak Buat??

Nee adalah kesinambungan cerita saya sebelum ini (Apa Nak Buat??).

Semasa dalam perjalanan balik ke bilik, JC ada bagi tahu yang dia nak p gym Likas petang tuu... Then dia mengajak saya sekali... Petang tuu jam 4pm dia ada masej "cam mana jadi kah, sapa2 yang ikut?" saya pun balas "jadi"....

Bincang punya bincang, finally saya and group projek Biology 300 saya p juga ngan tujuan nak swimming and sekali buat water sampling after swimming tuu (tapi farhan tiada, Sufri yang menggenapkan bilangan kami 4 orang)...

Sampai jak di Likas, kami jalan2 lu sekejap memantau persekitaran Likas tuu... jalan punya jalan, akhirnya kami decided tuk mandi di tempat kakak Ayen(Likas Square).. Swimming + gym free g tuu..

Nelah antara aktiviti kami di sana... Syok jugalah...



Swimming (tiru gaya artis)



1st time masuk gym



Then kami p menjamu selera di anjung selera kat tepi pantai... Sedap oh !!!



Kumbang yang kelaparan menunggu order



Mawar yang kelaparan menunggu order

Kamilah semua yang p hari tuu...

Monday, March 2, 2009

I Miss Her Suddenly..

SIRI 2


Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si
ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan
Ibu".

Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada
mukasurat yang ditulisnya.

I Miss Her Suddenly..

SIRI 1:


Semasa kita berumur 1 tahun, Ibu menyuap kita makan & memandikan kita Kita membalas budinya dengan menangis sepanjang malam.Semasa kita berumur 3 tahun, Ibu menyiapkan makanan istimewa dan berzat untuk kita Kita membalas budinya dengan menumpahkan makanan ke atas lantai. Semasa kita berumur 4 tahun, Ibu membelikan kita crayon Kita membalas budinya dengan menconteng dinding dirumah Semasa kita berumur 5 tahun, Ibu membelikan kita baju baru untuk Hari Raya Kita membalas budinya dengan mengotorkan baju apabila jatuh ke dalam lopak

Apabila kita berumur 7 tahun, Ibu menghantar kita ke sekolah Kita membalas budinya dengan menjerit , " SAYA TAK MAHU PERGI SEKOLAH" Semasa kita berumur 10 tahun, Ibu menghantar kita ke kelas tuisyen, membawa kita shopping, menghantar kita ke rumah kawan dll. Kita tidak langsung menoleh ke belakang dan mengucapkan terima kasih, setiap kali Ibu menghantar kita Apabila kita berumur 11 tahun, Ibu membelikan kita sebiji bola sepak Kita membalas budi Ibu, dengan menendang bola dan memecahkan cermin tingkap rumah jiran kita

Semasa kita berumur 12 tahun, Ibu menasihatkan kita supaya tidak terlalu banyak menonton TV Kita membalas budi Ibu dengan asyik menonton TV, sebaik sahaja Ibu keluar dari rumah Apabila kita berumur 13 tahun, Ibu menegur fesyen rambut kita yang kurang sopan Kita membalas budi Ibu dengan berkata bahawa Ibu tak ada "TASTE" Apabila kita berumur 16 tahun, Ibu inginkan dakapan setelah penat dan baru balik bekerja sehari suntuk Kita membalas budinya dengan mengunci diri kita dan bersendirian di dalam bilik Apabila kita berumur 17 tahun dan lulus peperiksaan, Ibu menangis gembira Kita membalas budi Ibu dengan tidak balik ke rumah hingga larut malam, kerana enjoy & celebrate dengan kawan-kawan

Apabila kita berumur 19 tahun Ibu membelanjakan wang yang banyak untuk menghantar kita ke universiti, mengangkat beg kita dengan kasih sayang- sampai ke hostel kita Kita membalas budi Ibu, dengan bersalaman dengan Ibu di luar dorm takut malu dilihat kawan-kawan Apabila kita berumur 20 tahun, Ibu bertanya dengan rasa prihatin- kita ada boyfriend/girlfriend ke? Kita membalas budi Ibu dengan berkata " Ibu ni kepohlah!!"

Apabila kita berumur 21 tahun, Ibu bertanya apa cita-cita kita Kita membalas budi Ibu dengan berkata, " saya tak mahu jadi macam ibu!!" Apabila kita berumur 23 tahun, kita mendapat kerja yang pertama dan tinggal dirumah sendiri- Ibu membelikan baju untuk kita memulakan kerja baru Kita membalas budi Ibu dengan memberitahu kawan-kawan bahawa baju itu tidak cantik kerana Ibu yang belikan

Apabila kita berumur 25 tahun, kita berumahtangga Ibu menangis gembira dan berkata betapa Ibu kasih dan sayang pada kita Kita membalas budi Ibu dengan berpindah 300 kilometre jauh dari Ibu Apabila kita berumur 27 tahun, Ibu menalipon dan memberi nasihat tentang penjagaan bayi- anak kita Kita membalas budi Ibu dengan berkata, " Zaman sekarang lain Ibu..!!!!"

Apabila kita berumur 40 tahun, Ibu menalipon dan memaklumkan majlis kenduri di kampong Kita membalas budi Ibu, dengan berkata " Saya Sibuk!!!!" Apabila kita berumur 50 tahun, Ibu jatuh sakit dan perlukan penjagaan dan kasih sayang Kita membalas budi Ibu dengan datang melawat Ibu sekali dengan membawa sedikit buah apple dan merungut tentang kesibukan bekerja dan terpaksa balik segera

Dan kemudian , pada suatu hari, Ibu meninggal dunia. Dan tidaklah kita sempat untuk membalas segala jasa-jasa Ibu. Ingat, selagi Ibu masih hidup, kasihi dan sayangilah Ibu dan jika Ibu sudah meninggal dunia, ingatlah jasa IBU.........



Saturday, February 28, 2009

Apa nak buat??

Pagi tadi (7am, 28/2/09) saya terjaga dari tidur coz of kawan saya JAI ketuk pintu.... Masuk2 jak dia "Jalie ko tak p Gym, sukan?" then saya pun terbangun n terus ke tandas basuh muka. Saya dah lambat dah time tuu, apa lagi tak mandi lah...

Sampai jak d Gym senam robik dah mula, saya pun join lah sekali.. Saya buat dengan tekun coz preparation before pertandingan lompat tinggi, mean kira streaching lah... After that, saya terus ke tempat lompat tinggi.. Perasaan "Boleh @ Tidak" tuu yang menjadi setan dalam diri ini untuk seketika, kan dah lama tinggalkan sukan nee and tetiba join pertandingan tanpa apa2 latihan persediaan.

1st point ketinggian for peserta lelaki "110cm" and akan naik sebanyak 5cm setelah semua peserta pass. Saya time tuu peserta ke-2, 1st percubaan saya pass... then 2nd (115cm), 3rd (120cm), 4th (125cm), 5th (130cm), 6th (135cm), 7th (140cm), 8th (145cm) saya pass.

Tapi bila naik 5cm lagi (150cm), saya tak pass... Rasa kecewa jugalah, then percubaan ke-2 saya diberi and syukurlah pass juga, actually setia peserta di beri 3 percubaan sekiranya tidak pass. Then, daripada 8 orang yang bertanding hanya tinggal 4 orang jak yang pass (saya lah diantara mereka tuu). Then pertandingan diteruskan tuk 155m, Rudi peserta pertama lompat dan pass, then saya cuba plak... tapi tak pass.... Peserta yang dua orang lagi tuu pun pass juga tuk ketinggian tuu... saya cuba sampai ketiga kali...

Apa nak buat, palang tuu jatuh plak.... Kesian saya, dapat tempat ke-4 jak (mana da hadiah tuk tempat tuu, hahahahaha). Then saya pun tinggalkan tempat pertandingan dan duduk diatas untuk melihat aksi peserta yang masih berjaya, lompatan demi lompatan dibuat oleh mereka dan akhirnya (Rudi johan dengan rekod 172cm.. Tahniahlah kepada dia)

Then, saya join plak pertandingan rejam lembing (sekadar nak cari pengalaman + suka2 + belajar).... Cuaca pagi tuu sangat terik, tapi semua peserta yang terlibat gagah menempuhinya... Rejaman diberikan kepada peserta sebanyak 3 kali jak... Saya, ketiga2 rejaman tuu batal... Hahahahaha, lawak juga time tuu (kan budak baru belajar)...

Then saya balik bilik... Naik keta JC (tumpang dialah).... Sampai jak dalam bilik, katil saya yang menjadi tempat saya merehatkan diri... Zzzzzzzzzzzzzzz

Thursday, February 26, 2009

Inilah Baru Dikatakan Perjuangan Sebenar....

Sejak masuk jak semester baru nee (semester 5), hidup nee semakin sibuk dengan urusan pelajaran... Pendek kata, "semester baru, hidup baru, perjuangan baru dan cabaran baru"..... Inilah baru dikatakan perjuangan sebenar as a student.

Minggu nee, kehidupan saya diisi dengan assignment, presentation, test, projek dan tanggungjawab sebagai pemimpin ... Nee lah "benda" yang menjadikan saya orang yang sibuk:
  • Test CHEMESTRY ORGANIC and Test BIOLOGY 300 (alhamdulillah semuanya dah lalu)
  • Test CSC 317 (hari isnin nee 02/03/09 test, entah boleh lulus atau tidak)
  • Assignment CSC 317 (ada 3 assignment, satu lagi lum siap)
  • Projek BIOLOGY 300 (perlu buat 2 kali seminggu and kena hantar report hujung bulan 3 nee)
  • Presentation ANATOMY and BEL 300 (semuanya dah present, harap markah saya ok juga)
  • Tugas presiden Sains (kena plan aktiviti tuk semester nee)
  • Tugas dalam Persatuaan Kebudayaa dan Kesenian ( ada 2 tugas, 1st as setiausaha dan as Ketua Zon 1 tuk Pesta Pantun nanti)
Thats why baru ada kesempatan nak update blogger nee,walaupun bukan semua kerja tuu daah selesai.... Bagi saya walaupun tugas nee banyak, tapi saya tetap akan buat yang terbaik.

Apa2 pun i hope that i can do. Just need ur support and just pray 4 me my FREN..

Monday, February 23, 2009

"1st time saya tengok ko marah"

Hari Isnin merupakan hari di mana semua pelajar berpakaian korporat (kemeja + necktie), setaip hari isnin kena on time masuk kelas.. al maklumlah kan kelas Miss Pet, nanti kena marah plak (cukuplah tuk 3 kali di marah coz not on time)... hahahaha

Then jam 2pm tuu kelas sir K.A (csc 317).... lama juga kami menunggu dia datang, then saya call lah dia nak memastikan yang kelas on or not (kan dia tuu pensyarah yang on time, tak pernah lewat)... Then dia kata 2.30 dia masuk... Minutes by minutes time go on, then dia masuk... "ok class, today test and lecture" Sirr K.A kata.... I'm shock juga on that time (ketaralah not prepared yet)...

Test di mulakan, time menjawab sambil ditiming "1..2..3.........10, ok next Question".. then until the test end.... ok hantar "1...2...3.............10, ok ambil semula paper kamu.. kan saya kata hantar dalam masa kiraan 10".... Hati nee mula rasa panas dengan tindakan dia...

Paper test, saya "ronyok"... "Sir saya p tandas kejap" saya meminta kebenaran tuk keluar buat seketika, marah kan time tuu... Bila masuk semula dalam kelas, Syura berkata "usman 1st time saya tengok ko marah" saya balas dengan senyuman....

Rupa2nya d "syko" jak kami time tuu... Hahahaha, then saya disuruh cari masa sesuai tuk 1st test csc317.... bila kelas tamat ramai classmate saya tegur saya "usman ko ok kah?".. senyuman tetap menjadi balasan bagi soalan tuu... Bak kata orang, "hadapi hidup nee dengan senyuman"

3 kali muka saya merah,,,,,

Semalam balik jak dari rumah kawan sir Kaffali (jalan2 + men Piano + bergambar + menyanyi + makan2 + minum2), banyak juga kami buat kat sana.... Apa2 pun Piano juga yang buat saya gembira, kan 1st time men piano.. hebat jugalah, tapi banyak sangat code muzik tuu nak di ingat...

Then, kami jalan2 d 1B bersama adik sir Kaffali dan kawannya. Kira2 jam 7 pm kami balik dari sana, sempat juga p beli pisang goreng.... Then jam 7.30pm saya join Sir Kaffali p perjumpaan PPP bersama pelajar baru, saya time tuu bertindak as penjaga teknikal....

Di situlah peristiwa yang menyebabkan muka saya bermekap tuk sementara.. hahahaha...
Malam tuu, saya jaga slide show (tapi time tuu banyak juga kesilapan saya lakukan secara tidak sengaja)..

Tiga kali muka saya merah.....:
1st: Time menyanyikan lagu Sabah tanah airku dan lagu Negaraku... bila menyanyikan lagu sabah tanah airku ok jak, then nak proceed p next lagu (lagu negaraku) saya tertekan link tuk mula lagu tuu dua kali... Hahahaha, apa lagi terberhentilah seketika majlis tuu while i try to start lagu Negarku.... Merah muka saya
2nd: Time Sir Kaffali beri ucapan selaku wakil pegawai PPP, saya terlangkau satu slide show... Then dia kata "pela2 bah, bbikin panas"... Merah plak muka saya buat kali kedua
3rd: Time penutupan, biasanya ia diakhiri dengan manyanyikan lagu UiTM di hati ku dan Wawasan setia pelajar... time lagu akhir (wawasan setia pelajar) saya teroff plak laptop tuu... Merah lagi muka saya buat buat kali terakhir saya harap..

Alhamdullilah, nampaknya muka saya menjadi merah tuk 3 kali jak.. Then kami dihidangkan dengan Mee Hun + telur mata + sambal + air panas, sedap jugalah...

Sunday, February 22, 2009

Saturday, February 21, 2009

Letihnya....

Jam 8.00 am tadi saya bagun, take shower and ready to do our Biology project (water sampling at Kg Lokub River)... Siap2, saya and group member p tunggu bas kat bustop kluster A... Punya lama bus tuu datang, sekitar jam 11.45am sampai IP (nak beli tali and makanan) then singgah kejap mintak ikan terbuang kat Kg tuu, tapi perut ikan je dapat (syukurlah).... sampai jak dilokasi tuu, melihat keadan air yang surut dan kotor ditambah lagi cuaca yang terik.. Huhuhu rasanya nak pulang jak, tapi apakan daya saya (30 markah tuu jo.. nelah subjek yang boleh nak skor A, AMIN)...

Actually kami ada 3 point nak ame water sampling tuu (saya ame data tentang disolved O2 in water).. Masuk jak dalam mangrove tuu, lumpur menjadi permaidani kami, dahan2 dan pokok2 menjadi penyambut kami, panas terik dan debu2 menjadi hidangan kami dan data2 menjadi matlamat kami... Siap dah kat 1st point, c Jumar ame keputusan tuk buat water sampling tuu dengan perahu... Bincang punya bincang akhirnya dapat juga sewa perahu tuu dari orang Kg ci tuu.. (RM 20..... RM 10..... last2 kami mintak RM 5), then saya and members yang len mendayung perahu tuu bermula di 1st point until 3rd point...

Sudah lah panas, time di point ke-3 tuu ada lagi benda kuning saya ter"em".. pyalah saya geli, tak perasan plak benda tuu ada kat tangan saya.... Biasalah, kan kawasan sungai...
Habis jak, saya terus mandi and tido...

"kring" "kring".... Bunyi phone saya menggangu lelapan mata saya time tuu... saya pick up phone tuu, rupa2 nya sir K call.. "ok bersiap cepat jogging kita" katanya... "em" dengan nada penat dan mengantuk saya bagi respone...

Likas menjadi tempat kami tuk bersenam.... Saya jogging mengelilingi tasik tuu sebanyak 3 round tanpa hentilah.... Penat nya, tapi kepenatan tuu di ubat dengan makanan kat kedai makan kat KK tu (tak sure nama gerai makan tuu, ala warung2 jak).... Alhamdulillah sedap juga makanan di sana... TQ sir K 4 the pay...

Then kami balik p UiTM, pya laju sir K pandu keta... Tapi syok jugalah... tak payah p jauh2 makan angin dalam keta pun boleh.. huhuhuu..... Apa2 pun, hari ini adalah hari yang sangat memenatkan bagi saya..

Thursday, February 19, 2009

Rempah ....

Tugasan saya dalam berpersatuan bukan mudah bagi saya, tapi apa2 pun i've try to face it all... Malam tadi (7.00 pm, 19/02/09) saya telah menghadirkan diri dalam meeting antara ahli jawatankuasa persatuan kebudayaan dan kesenian (PKK) + persatuan kesenian (dibawah PKK tapi ahli berlainan) dengan MPP. Saya meghadirkan diri dengan berbekalkan fail PKK, tapi meeting itu sebenarnya saya tak tahu pun apa matlamatnya (maklumlah meeting tergempar).. Bila saya masuk jak bilik mesyuarat kat kluster A (di area kediaman siswi) meeting dah dimulakan, di mana meeting tuu di conduct oleh En Nooradzley Amat Darmawi.. tak lah ramai sangat yang datang, tapi time tuu saya tak fikir sume tuu.. Then saya dapatkan tempat duduk ( saya duduk selang satu seat dari kiri tempat Encik Adzley duduk), thenI play my role as one of AJK (keluarkan kertas dan mengikuti perbincangan tu).. Lama kemudian baru saya tahu apa sebenarnya meeting tuu punya matlamat, dimana meeting tuu bincangkan tentang Pesta Pantun yang akan berjalan pada 23,24 dan 25 of March (saringan) dan 26 of march (final)... Pesta Pantun tuu adalah competition by course, seronok juga aktivviti tuu tapi huhuhuhuhuhu (banyak tugas bah). kena2 lagi saya yang blur time tuu di lantik jadi Ketua Zon 1 (di kluster B lah competition tuu)

Nelah salah satu REMPAH tugas saya as AJK PKK, berat juga tugas tuu.. Tapi kalau rempah tuu dah masuk dalam masakan tentu sedap (rempah=cabaran/tugasan, masakan=usaha, sedap= merujuk kepada hasil yang memuaskan).

Mei ramai2 jooin Pesta Pantun nee (ada kupon tuk UiTM student jak lah) Setiap course wajib hantar 1 team, kalau berani lah... Cabaran bah nee.. Apa2 pun I just hope that "Pesta Pantun" that we'll conduct will be success.. Amin.

Inikah Takdir Hidupku???

Episode Cerita Yang Bermula Di Awal Waktu, Bukan Diri Kaku Membuka Bicara Menghurai Derita, Walau Bibir Petah Berbicara Megatur Ayat Skalipun Tak Kan Ada Sesiapa Yang Akan Memahami Derita Hati Yang Ku Tanggung Sendiri..... Senyum Di Balik Derita Yang Tiada Makna Sebenarnya Terselit Sebuah Kisah Hidup Yang Amat Mengerikan, Kadang Aku Tersenyum, Namun Tiada Siapa Yang Faham Apa Makna Di Sebalik Senyuman Yang Cuma Terukir Indah Di Wajah Ini......

Biar Pun Bibir Selalu Mengukir Senyuman Tetapi Hatiku Tawar.... Kenapa Aku Tidak Sebahagia Dulu?? Kenapa Aku Sudah Tidak Seceria Dulu?? Aku Keliru, Andainya Mereka Faham Derita Yang Tersirat Di Hati.... Masa Sentiasa Beredar Dan Tidak Pernah Kembali, Apa Yang Telah Terjadi Tidak Mungkin Dapat Di Gapai Kembali, Kehidupan Ini Umpama Roda Kadang Aku Di Bawah Kadang Aku Di Atas, Kalaulah Aku Bisa Merubah Masa, Aku Mahu Kembali Ke Masa2 Yang Membahagiakan... Kenapa Hatiku Sekarang Tidak Setenang Dulu, Kenapa Diriku Sekarang Tidak Seceria & Tidak Sebahagia Dulu, Seolah2 Hidup Ku Kosong Kini, Ingin Rasanya Aku Membawa Diri, Tapi Kemana?? Amat Payah Untuk Ku Melangkah Pergi......

Wednesday, February 18, 2009

Persepsi lain, "SAPA SAYA???"



What Usman Means

name.gif


You are a very lucky person. Things just always seem to go your way.

And because you're so lucky, you don't really have a lot of worries. You just hope for the best in life.

You're sometimes a little guilty of being greedy. Spread your luck around a little to people who need it.


You are the total package - suave, sexy, smart, and strong.

You have the whole world under your spell, and you can influence almost everyone you know.

You don't always resist your urges to crush the weak. Just remember, they don't have as much going for them as you do.


You are confident, self assured, and capable. You are not easily intimidated.

You master any and all skills easily. You don't have to work hard for what you want.

You make your life out to be exactly how you want it. And you'll knock down anyone who gets in your way!


You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive.

You have the classic "Type A" personality.


You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.

Perubahan Yang Akan Di Buat..

Kalau sebut je perkataan "Persatuan Kebudayaan dan Kesenian (PKK)", ramai pelajar UiTM Sabah akan bertanggapan "ala, kelab budak2 lembut jak tuu"..... Jadi azam saya sebagai setiausaha PKK sesi Dec 08- April 09, saya akan mengubah tanggapan kolot itu (biar pun ianya susah) walau beribu tentangan dan dugaan yang bakal melanda..

Tetapi perubahan nee memerlukan sokongan dan dorongan ahli PKK sendiri dan semua pelajar UiTM. Saya suka menggunakan cara "step by step" in problem solving, Dalam kotak pemikiran saya sekarang ne.

  • Time KARKOL (anjuran JPK), saya ame peluang nee tuk membuka satu Booth yang khas tuk PKK. Dimana saya dan ahli yang lain akan memperkenalkan apa sebenarnya PKK nee.
(Kalau nak tahu jangan lepaskan peluang anda tuk mengunjungi Booth kami)
(Kedatangan anda sangat dialu-alukan)

  • Mengambil konsep "di bawah satu payung".. Dimana, atas nama PKK terletaknya banyak benda didalamnya... I mean under PKK saya nak wujudkan:
  • Kelab Tarian (sedia ada)
  • Kelab Nyanyian / kelas vokal
  • Kelab Kompang (dalam perancangan) / Nasyid
  • Kelab Koir / piano (dalam perancangan)
  • Kelab Seni / Lukisan
  • Dalam masa terdekat nee, saya berusaha tuk menarik lebih ramai pelajar untuk menyertai kami dalam PKK. Aktiviti Khidmat Masyarakat dalam perancangan yang memerlukan 50 orang (untuk aktiviti cuti semester nee). The location we'll decide among us..
Mean kesemua 5 kelab tuu under PKK. Tetapi perancangan nee akan saya suarakan dan bincangkan di kalangan ahli PKK.. Apa2 pun semua perancangan nee saya harap dapat dilaksanakan, sekalugus dapat mengubah persepsi pelajar UiTM Sabah tentang PKK...

I need ur support.. Tq


Menjadi halwa telinga ku...

Dah seminggu berlalu... saya lalui kehidupan saya ditemani dengan suara lantang artis perempuan Malaysia (idola saya sejak bertahun2 lalu).....

Suara artis ini menjadi halwa telinga saya di kala keseorangan mahupun disamping teman2 yang menjadi sebahagian daripada hidup ini.... Ada banyak lagu yang menjadi pujaan hati dan telingaku... hehehehe... Artis bertuah itu adalah Ziana Zain...

Antara lagunya yang saya minat:
  • Madah Berhelah
  • Anggapanmu
  • Puncak kasih

Rasanya ketiga2 lagu nee telah mencuri hati dan telinga ini tuk meghayati dan mendengarkannya. Apa2 pun for me "Ziana Zain" is the best one....
Wanna know more about her??? spend ur time serve this................. http://ziana_zain.tripod.com/biodata.htm or explore her FS at....... http://profiles.friendster.com/5791673




Tuesday, February 17, 2009

Diri ini pun tak dapat nak ungkapkan apa2..

Hari2 saya, saya tempuhi dengan benda yang sama dimana setiap hari saya kena p kuliah, tetapi dengan cara menempuhinya yang berlainan dan diikuti dengan keadaan yang berlainan... Apa2 pun hari kuliah pada hari nee (17/02/09) saya rasa sangat lain, hari nee kuliah start jam 8 pagi (chemistry class) then continue with BEL class (tapi cancel)... seterusnya jam 2pm-5pm (Biology class)..

Entah kenapa perasaan malas, mengantuk dan tak ada mood tuk belajar time Biology tuu tetiba ada, sebelum nee ada juga lah tapi taklah macam hari nee.... susah lah saya nak ungkapkan / gambarkan... Tapi apa2 pun i have face it and just let it be my challenge as a student.

Bila kelas dah selesai saya dah set dalam fikiran saya "balik jak bilik saya terus tido"... dalam perjalanan tuu farhan, Jumardi, Sufri and I sempat juga stay kejap beli pisang goreng, nak hilangkan lapar.... Tapi rasa bosan and malas tuu masih juga ada membayangi jiwa yang kebosanan ini... Saya nak menghiraukannya by eating Pisang goreng yang dibeli tadi, tp tak boleh juga (perasaan tuu hanya bermain dalam diri saya jak lah, tak ditunjukkan pun) and bila sampai bilik jak saya terus blur tak tahu nak buat pa2..

Then tercetus plak idea nak tulis cita nee, kalau tak da idea tuu mayB kamu (reader) tak dapat nak baca cita nee... tapi time buat cita nee bosan tuu still juga ada, tapi after i post this story i 'm plan nak tido, kan kata orang tido boleh hilangkan bosan... Jadi saya pun.... Zzzzzzzzzzzzzzz

Continue......

Bila saya dah nak pejamkan mata nak tido, tetiba datang seorang masuk bilik saya dan mengajak saya menemaninya keluar... then sy pun p lah (sekitar jam 7.00pm lah), mean saya tak jadi nak tido.. hahahahah... Sebenarnya dia nak ditemankan ame buku yang dia dah photostate d IP, then kami p menggatal tuk kerjakan solat maghrib... tenang rasanya lepas solat.... Perjalanan diteruskan>>>>>>>>>Di mana....

Jam 7.50pm tadi kami p dinner kat kedai mkan hadapan 1B, kedai makan tuu namanya "Restauran Getaran Jiwa dan Katering".. That Restaurance look nice and beautiful with a lot of candles there, but when we ate the food that we was order...... I just can say "em.....tempat jak OK tapi makanannya "em"....ada jugalah adengan lucu berlaku time kami diner tadi.. Selepas tuu, kami pun balik ke UiTM dengan selamatnya.. Bila saampai jak di bilik, saya teruskan ngan mengedit cita nee (9.25pm lah).... Then tugas saya pula nak buat kerja CSC , keje nee bukan men2 (banyak benda nak buat, tak boleh last minutes).... cerita hidup saya nee akan berterusan.. InsyaAllah


Monday, February 16, 2009

Huru-hara untuk seketika

Semuanya sebab nak hantar dokumen2 persatuan/kelab ke bahagian HEP pada 17/02/09, then saya pun jadi tak tentu hala (yang mana nak didahulu kan yang mana nak dikemudian kan)...... oh, iam confuce??????
Saya ada 2 tanggungjawab:
  • sebagai presiden Persatuan Sains
  • sebagai Setiausaha persatuan kebudayaan dan kesenian yang lama
But i take it step by step..

1st: apa yang perlu saya buat adalah nak buat pembubaran dan perlantikan ahli jawatan kuasa yang baru...
  1. untuk persatuan sains, saya dan wakil ajk yang len telah berjaya buat pembubaran dan perlantikan yang baru... alhamdulillah legarasanya... tapi ia tak berakhir ngan kelegaan itu sahaja... saya kena buat meeting lagi nak minta "benda" yang diperlukan tuk dokumen yang nak dihantar tuu... tadi petang jam 1-2pm (16/02/09) alhamdulillah meeting tuu saya conduct dengan jayanya... Esok pagi insyaAllah Setiausaha saya akan hantar dokumen tuu...
  2. Then kami juga bincang nak buat program tuk persatuan sains dalam semester nee.. banyak juga perancangan, tapi geraknya lum tahu lagi... harap2 lah semua perncangan tuu diizinkan oleh yang Kuasa tuk kami melaksanakannya... nee lah tugas yang perlu diselesaikan..
  3. nak pastikan persatuan sains 2009 nee persatuaan yang aktif dalam segala bidang jadi saya kena lebih komitment lah... tuu azam saya jadi presiden tuk persatuan nee.... dengan izin Allah.. amin.
  4. untuk persatuan kebudayaan dan kesenian(pkk) plak, saya buat persiapan meeting (buat notis, tempah bilik and cari orang) sorang diri...saya start 15/02/09 malam lagi.. saya buat nee because of rasa tanggungjawab sebagai S/U tuu mashi ada dalam diri nee... nanti kata orang lepas tangan plak, biasalah saya nee jenis orang yang suka jaga diri daripada di kata orang (kalau kata baik tuu tak kisah lah, kalau kata "TUT", ah tuu saya kisah....)
  5. Tapi bila tiba masa nak meeting 8.30pm saya terima mesej daripada Jessy (classmate saya juga) dan bermulalah perbualan kami.. dia mulakan dengan
  • " Usmn man ko?" saya pun replay "Jam 8.30 mula. Masih d bilik. B'siap. Ko?"
  • "sini d blk sumber" saya replay "Yup. Bh. Kejap, ada dah org?"
  • "Da cls la usman. cls prep" saya replay lagi "Ah...Ya, sy dah bookinglah."
  • "Mmg dlm jdual pla." saya pun replay "Oh. D bilik kuliah c 2"?
  • Last-last dia hantar "Da jg.."then saya stop mereplay tuk fikir apa perlu saya buat tapi dalam fikiran saya (macam mana lah nee? matilah saya... mesti benda nee jak menimpa saya bila booking bilik) ".........Tapi finaly dengan usaha dan idea yang tetiba datang menyelesaaikan segalanya.. saya pinjam kunci bilik JPK ngan c Jumardi tuk di guna conduct meeting tuu... Alhamdullilah sumenya ok...
2nd: semasa meeting PKK, abg Adzley ada sebut tuk cari penasihat baru PKK.. Dalam hati saya ("semmpat kah nee nak cari sebelum esok, kan dokumen tuu nak hantar esok 17/02/09").... saya pun ada juga perasaan nak give up, tp Allah beri kekuatan dalam diri saya nee supaya berjuang sehingga sumenya selesai... then saya terfikir nama Sir K (bukan nama sebenar).... nak tahu sapa penasihat baru kami???? Joinlah persatuan kami... u all are invited to join our comitee.

Rasanya sampai tu jelah cerita saya... tp pengajaran drpd pengalaman saya ne "walau huru-hara sekali pun keadaan kamu, kena handle it step by step.... coz huru-hara tuu hanya tuk seketika, InsyaAllah...... apa2 pun sume tuu dari kita dengan izin yang Maha Kuasa...

Sunday, February 15, 2009

I'm coming...

Hai...
The word that i likes to use as my started... hehehehe...

Baru ada kesempatan nak update blog ne... kekadang ada juga saya fikir nak cancel account blog saya nee, tapi entah masa ne (10.45pm, 15/02/09) tergerak plak hati saya nak lawat2 blog saya nee. lama juga nak cuba2 password tuk blog ne (5 kali percubaan lah), Alhamdulillah dapat juga akhirnya.... kalau sy tak dapat buka blog nee tadi, mean saya akan give up lah tuk berblog lagi...

Malam ne saya rasa boring dan sunyi plak, rasa sepi pun ada.... why???? saya pun tak tahu. em em em entahlah.
Thats why lah saya edit blog nee... nak hilangkan boring lah katakan....

I've no idea now, rasanya tuu je lah madah saya pada kali nee.. i'll update blog nee jika ada kekuatan yang diberi oleh yang kuasa.. apa2 pun i just wanna say tq 4 read this ....???....