Tuesday, February 17, 2009

Diri ini pun tak dapat nak ungkapkan apa2..

Hari2 saya, saya tempuhi dengan benda yang sama dimana setiap hari saya kena p kuliah, tetapi dengan cara menempuhinya yang berlainan dan diikuti dengan keadaan yang berlainan... Apa2 pun hari kuliah pada hari nee (17/02/09) saya rasa sangat lain, hari nee kuliah start jam 8 pagi (chemistry class) then continue with BEL class (tapi cancel)... seterusnya jam 2pm-5pm (Biology class)..

Entah kenapa perasaan malas, mengantuk dan tak ada mood tuk belajar time Biology tuu tetiba ada, sebelum nee ada juga lah tapi taklah macam hari nee.... susah lah saya nak ungkapkan / gambarkan... Tapi apa2 pun i have face it and just let it be my challenge as a student.

Bila kelas dah selesai saya dah set dalam fikiran saya "balik jak bilik saya terus tido"... dalam perjalanan tuu farhan, Jumardi, Sufri and I sempat juga stay kejap beli pisang goreng, nak hilangkan lapar.... Tapi rasa bosan and malas tuu masih juga ada membayangi jiwa yang kebosanan ini... Saya nak menghiraukannya by eating Pisang goreng yang dibeli tadi, tp tak boleh juga (perasaan tuu hanya bermain dalam diri saya jak lah, tak ditunjukkan pun) and bila sampai bilik jak saya terus blur tak tahu nak buat pa2..

Then tercetus plak idea nak tulis cita nee, kalau tak da idea tuu mayB kamu (reader) tak dapat nak baca cita nee... tapi time buat cita nee bosan tuu still juga ada, tapi after i post this story i 'm plan nak tido, kan kata orang tido boleh hilangkan bosan... Jadi saya pun.... Zzzzzzzzzzzzzzz

Continue......

Bila saya dah nak pejamkan mata nak tido, tetiba datang seorang masuk bilik saya dan mengajak saya menemaninya keluar... then sy pun p lah (sekitar jam 7.00pm lah), mean saya tak jadi nak tido.. hahahahah... Sebenarnya dia nak ditemankan ame buku yang dia dah photostate d IP, then kami p menggatal tuk kerjakan solat maghrib... tenang rasanya lepas solat.... Perjalanan diteruskan>>>>>>>>>Di mana....

Jam 7.50pm tadi kami p dinner kat kedai mkan hadapan 1B, kedai makan tuu namanya "Restauran Getaran Jiwa dan Katering".. That Restaurance look nice and beautiful with a lot of candles there, but when we ate the food that we was order...... I just can say "em.....tempat jak OK tapi makanannya "em"....ada jugalah adengan lucu berlaku time kami diner tadi.. Selepas tuu, kami pun balik ke UiTM dengan selamatnya.. Bila saampai jak di bilik, saya teruskan ngan mengedit cita nee (9.25pm lah).... Then tugas saya pula nak buat kerja CSC , keje nee bukan men2 (banyak benda nak buat, tak boleh last minutes).... cerita hidup saya nee akan berterusan.. InsyaAllah


3 comments:

Bayukk said...

Hahaha...macam tau jer crita tu...:P

nasib baik tak 'ter' kalau tak koyak di khalayak ramai....huhuhuhu

jumardi_alkhawarizmi88 said...

ceh... rupanay kuar meraka sama2 malam tu.. ahhahahahaah

m@nn said...

yup.. syukurlah tak ter.... hehehehe..