Thursday, February 19, 2009

Rempah ....

Tugasan saya dalam berpersatuan bukan mudah bagi saya, tapi apa2 pun i've try to face it all... Malam tadi (7.00 pm, 19/02/09) saya telah menghadirkan diri dalam meeting antara ahli jawatankuasa persatuan kebudayaan dan kesenian (PKK) + persatuan kesenian (dibawah PKK tapi ahli berlainan) dengan MPP. Saya meghadirkan diri dengan berbekalkan fail PKK, tapi meeting itu sebenarnya saya tak tahu pun apa matlamatnya (maklumlah meeting tergempar).. Bila saya masuk jak bilik mesyuarat kat kluster A (di area kediaman siswi) meeting dah dimulakan, di mana meeting tuu di conduct oleh En Nooradzley Amat Darmawi.. tak lah ramai sangat yang datang, tapi time tuu saya tak fikir sume tuu.. Then saya dapatkan tempat duduk ( saya duduk selang satu seat dari kiri tempat Encik Adzley duduk), thenI play my role as one of AJK (keluarkan kertas dan mengikuti perbincangan tu).. Lama kemudian baru saya tahu apa sebenarnya meeting tuu punya matlamat, dimana meeting tuu bincangkan tentang Pesta Pantun yang akan berjalan pada 23,24 dan 25 of March (saringan) dan 26 of march (final)... Pesta Pantun tuu adalah competition by course, seronok juga aktivviti tuu tapi huhuhuhuhuhu (banyak tugas bah). kena2 lagi saya yang blur time tuu di lantik jadi Ketua Zon 1 (di kluster B lah competition tuu)

Nelah salah satu REMPAH tugas saya as AJK PKK, berat juga tugas tuu.. Tapi kalau rempah tuu dah masuk dalam masakan tentu sedap (rempah=cabaran/tugasan, masakan=usaha, sedap= merujuk kepada hasil yang memuaskan).

Mei ramai2 jooin Pesta Pantun nee (ada kupon tuk UiTM student jak lah) Setiap course wajib hantar 1 team, kalau berani lah... Cabaran bah nee.. Apa2 pun I just hope that "Pesta Pantun" that we'll conduct will be success.. Amin.

Inikah Takdir Hidupku???

Episode Cerita Yang Bermula Di Awal Waktu, Bukan Diri Kaku Membuka Bicara Menghurai Derita, Walau Bibir Petah Berbicara Megatur Ayat Skalipun Tak Kan Ada Sesiapa Yang Akan Memahami Derita Hati Yang Ku Tanggung Sendiri..... Senyum Di Balik Derita Yang Tiada Makna Sebenarnya Terselit Sebuah Kisah Hidup Yang Amat Mengerikan, Kadang Aku Tersenyum, Namun Tiada Siapa Yang Faham Apa Makna Di Sebalik Senyuman Yang Cuma Terukir Indah Di Wajah Ini......

Biar Pun Bibir Selalu Mengukir Senyuman Tetapi Hatiku Tawar.... Kenapa Aku Tidak Sebahagia Dulu?? Kenapa Aku Sudah Tidak Seceria Dulu?? Aku Keliru, Andainya Mereka Faham Derita Yang Tersirat Di Hati.... Masa Sentiasa Beredar Dan Tidak Pernah Kembali, Apa Yang Telah Terjadi Tidak Mungkin Dapat Di Gapai Kembali, Kehidupan Ini Umpama Roda Kadang Aku Di Bawah Kadang Aku Di Atas, Kalaulah Aku Bisa Merubah Masa, Aku Mahu Kembali Ke Masa2 Yang Membahagiakan... Kenapa Hatiku Sekarang Tidak Setenang Dulu, Kenapa Diriku Sekarang Tidak Seceria & Tidak Sebahagia Dulu, Seolah2 Hidup Ku Kosong Kini, Ingin Rasanya Aku Membawa Diri, Tapi Kemana?? Amat Payah Untuk Ku Melangkah Pergi......